Myrsky vesilasissa?

Yleistä keskustelua.
Jarmo
Viestit: 1102
Liittynyt: 12 Huhti 2010 11:34

Re: Myrsky vesilasissa?

ViestiKirjoittaja Jarmo » 14 Touko 2015 14:39

Vielä kun tähän lisätään eri alustoilla pelaaminen, joka aiheuttaa lisärasitusta pelaajille ja lisää loukkaantumisriskiä.
Kynnysmattokentät ovat aina melkoisen kovia alustoja ja tämä rasittaa alaselkää sekä niveliä. Perunapeltokentät ovat riski nilkan ja polven vääntymiselle.
Palautuminen tällaisilla alustoilla pelatuista matseista kestää kauemmin kuin kunnon nurtsilla pelatuista matseista eli noidankehä on valmis.
Ei ole lainkaan sattumaa, että jalkapalloa on alettu pelaamaan juuri nurmella. Niissä maissa, joissa jalkapallo on sille kuuluvassa arvostuksessa, nurmi on ainoa vaihtoehto.
Täällä junttilandiassa ainoa ratkaiseva asia on raha eli hankintahinta ja käyttökustannukset, koska kunnat omistavat maapohjan ja sitä kautta kentät. Muuallakin on kunnallisia kenttiä ja stadioneita Italiaa ja Espanjaa myöden ja kentät ovat itsestäänselvästi nurtsia.
Ilmaston taakse on turha piiloutua pillittämään; jos on halua ylläpitää nurmikenttää, osaamista kyllä löytyy Veritaksemme kentänhoitajilta. Veikkaanpa, että heiltä saisi vinkkejä, jos joku niitä kysyisi. Toki jossakin Rovaniemellä nurmikentän kondiksessa pitäminen on vähintäänkin vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Ratkaisuja löytyy, jos vain kunnalta löytyy rahaa.
On vaikea ymmärtää, että jalkapallokentän materiaali voi olla kuntapäättäjien mielestä mitä tahansa, kunhan se on kustannustehokasta. Samalla logiikalla palloiluhallin lattia voisi olla vaikkapa kokolattiamattoa, jos se vain on kustannustehokasta.
Oli laji mikä hyvänsä, niin pelialustan pitäisi aina olla se lajin kannalta paras mahdollinen. Mikä tahansa muu on pelkkää pelleilyä, joka ei oikeasti hyödytä ketään.
TeroT
Viestit: 127
Liittynyt: 17 Touko 2012 11:48

Re: Myrsky vesilasissa?

ViestiKirjoittaja TeroT » 21 Touko 2015 07:01

Tuo pelialusta pointti on täyttä asiaa.
Meinasi tuossa päivänä muutamana mennä kahvit väärään kurkkuun, kun esiin nousi otsikko--- olkoon pelaajat vaikka kyljet ruvilla, tulevaisuus on keinonurmien----
EII ..

Onko tuosta pelleliiton ja veikkausliigan kokouksesta tihkunut mitään sisältöä julki?
Jarmo
Viestit: 1102
Liittynyt: 12 Huhti 2010 11:34

Re: Myrsky vesilasissa?

ViestiKirjoittaja Jarmo » 29 Elo 2016 20:11

http://www.ts.fi/urheilu/2764609/MTV+PK ... at+lakolla

Nyt taitaisi olla ostajan markkinat.

Palaa sivulle “Muut keskustelut”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija